Over de helende kracht van kunstzinnig werken

 

Kennismaking met verschillende technieken uit de kunsttherapie en Steinerpedagogie.

Avondcursus in modules

Kunstzinnig werken via het beeld, de kleur en de vorm heeft een helend effect op de mens. In onze huidige maatschappij proberen we alles via het denken te bereiken en komen niet meer tot in onze innerlijke zielewereld. De taal van de ziel uit zich in beelden, kleur en vorm. Kunstzinnig werken kan ons helpen toegang te krijgen tot dit gebied van de ziel en ons dichter bij onze diepere kern brengen.

Tijdens deze reeks wil ik jullie laten kennismaken met de verschillende kunstzinnige technieken die gebruikt worden binnen het antroposofisch werkveld.

Om deze cursus te volgen is geen voorkennis vereist. We richten ons in de eerste plaats op het ervaren van het kunstzinnig bezig zijn, waarbij het resultaat geen centrale plaats inneemt.

Aan hand van de ervaringen worden aanvullingen gegeven die kaderen binnen het antroposofisch mensbeeld, iedere techniek heeft zijn specifieke werking op de mens.

Deze cursus is voor iedereen die graag kunstzinnig bezig wil zijn op een niet traditionele manier. Wat je tijdens de cursus leert kan een verrijking zijn voor je persoonlijke ontwikkeling of als aanvulling bij je vaardigheden binnen je beroepsleven en biedt de mogelijkheid de kunst als middel in te zetten.

De cursus bestaat uit modules waarin we telkens 1 of enkele bij elkaar aansluitende technieken leren kennen. 1 module duurt meerdere avonden.

Gedurende de hele reeks komen alle technieken aan bod maar je kan ook de module kiezen die bij je past.

Bij voldoende vraag kan de reeks herhaald worden zodat je alle modules kunt volgen als je later in stapt.

 

Meer informatie vind je hier

 

 

OPENDEURMOMENT - ZONDAG 9 SEPTEMBER 2018  -> Zie Kalender